Opsætning af e-mail og portnumre

POP3

POP3 står for Post Office Protocol 3.

• Det er den nyeste version af en standardprotokol til modtagelse af e-mail.
  • Kan ses som en "gem-og-videresend"-tjeneste.
  • Opretter lokale kopier af mails og sletter originalerne fra serveren, når mailen er åbnet. Dine mails:
    1. Er bundet til den specifikke enhed.
    2. Kan ikke tilgås via webmail, separate klienter eller andre computere.

Portnumre

For indgående POP3:

• 110 - Standard ikke-krypteret POP3-port.
  • 995 - Denne port skal du bruge, hvis du vil oprette sikker forbindelse ved hjælp af POP3.

Nogle implementeringer giver brugerne eller en administrator mulighed for at angive,
at mails skal gemmes i en vis periode.

IMAP

IMAP står for Internet Message Access Protocol.

• Standardprotokol til modtagelse af e-mail.
  • Kan opfattes som en afsidesliggende filserver.
  • Giver brugeren flere muligheder for at:
    1. Organisere mails i mapper på serveren.
    2. Opbevare mails på serveren. Mails gemmes, indtil brugeren sletter dem.
  • Giver brugerne mulighed for at se de samme mails fra forskellige mailklienter eller webmail-
    interface.

Portnumre

For indgående IMAP:

• 143 - Den ikke-krypterede IMAP-standardport.
  • 993 & 465 - Hvis du ønsker at oprette forbindelse med IMAP på sikker vis, skal du bruge denne port.

Forskellene mellem POP3 og IMAP

Dine mails findes på en mailserver. POP3 og IMAP er to standardprotokoller, der gør det muligt at administrere mails på din server via en mailklient som Apple Mail eller Outlook.

IMAP-protokollen synkroniserer mails på din computer og konto på en mailserver, hvor dine mails befinder sig. Eksempel: Hvis du vælger at slette en e-mail ved hjælp af IMAP-protokollen, vil den også blive slettet fra mailserveren

POP3-protokollen downloader blot mails fra din konto på en mailserver til indbakken i din e-mail-klient

SMTP

SMTP står for Simple Mail Transfer Protocol. Det er en protokol til overførsel af e-mail via internettet.

Udgående for SMTP

• 25 - Standard SMTP-port, der ikke er krypteret.
  • 587 - Hvis du ønsker at sende beskeder sikkert via SMTP, skal du bruge denne port.
  • 2525 - Denne port er åben på alle SiteGround-servere, hvis port 25 er filtreret (af din internetudbyder fx), og du ønsker at sende ikke-krypterede mails med SMTP.

Process

• Mailen sendes med SMTP.
  • En mailklient modtager den på modtagerens vegne. På dette tidspunkt er mailen nået frem til modtagerens elektroniske enhed.
  • Derefter læses mailen ved hjælp af POP3 eller IMAP. Disse protokoller bruges med platforme som Outlook, Gmail osv.

Portnumre angives her:

Anbefalede indstillinger:

• Indgående (IMAP): 143
  • Udgående (SMTP): 25 eller 587

Opsætning af e-mail og portnumreFølg

POP3

POP3 står for Post Office Protocol 3.

• Det er den nyeste version af en standardprotokol til modtagelse af e-mail.
  • Kan ses som en "gem-og-videresend"-tjeneste.
  • Opretter lokale kopier af mails og sletter originalerne fra serveren, når mailen er åbnet. Dine mails:
    1. Er bundet til den specifikke enhed.
    2. Kan ikke tilgås via webmail, separate klienter eller andre computere.

Portnumre

For indgående POP3:

• 110 - Standard ikke-krypteret POP3-port.
  • 995 - Denne port skal du bruge, hvis du vil oprette sikker forbindelse ved hjælp af POP3.

Nogle implementeringer giver brugerne eller en administrator mulighed for at angive,
at mails skal gemmes i en vis periode.

IMAP

IMAP står for Internet Message Access Protocol.

• Standardprotokol til modtagelse af e-mail.
  • Kan opfattes som en afsidesliggende filserver.
  • Giver brugeren flere muligheder for at:
    1. Organisere mails i mapper på serveren.
    2. Opbevare mails på serveren. Mails gemmes, indtil brugeren sletter dem.
  • Giver brugerne mulighed for at se de samme mails fra forskellige mailklienter eller webmail-
    interface.

Portnumre

For indgående IMAP:

• 143 - Den ikke-krypterede IMAP-standardport.
  • 993 & 465 - Hvis du ønsker at oprette forbindelse med IMAP på sikker vis, skal du bruge denne port.

Forskellene mellem POP3 og IMAP

Dine mails findes på en mailserver. POP3 og IMAP er to standardprotokoller, der gør det muligt at administrere mails på din server via en mailklient som Apple Mail eller Outlook.

IMAP-protokollen synkroniserer mails på din computer og konto på en mailserver, hvor dine mails befinder sig. Eksempel: Hvis du vælger at slette en e-mail ved hjælp af IMAP-protokollen, vil den også blive slettet fra mailserveren

POP3-protokollen downloader blot mails fra din konto på en mailserver til indbakken i din e-mail-klient

SMTP

SMTP står for Simple Mail Transfer Protocol. Det er en protokol til overførsel af e-mail via internettet.

Udgående for SMTP

• 25 - Standard SMTP-port, der ikke er krypteret.
  • 587 - Hvis du ønsker at sende beskeder sikkert via SMTP, skal du bruge denne port.
  • 2525 - Denne port er åben på alle SiteGround-servere, hvis port 25 er filtreret (af din internetudbyder fx), og du ønsker at sende ikke-krypterede mails med SMTP.

Process

• Mailen sendes med SMTP.
  • En mailklient modtager den på modtagerens vegne. På dette tidspunkt er mailen nået frem til modtagerens elektroniske enhed.
  • Derefter læses mailen ved hjælp af POP3 eller IMAP. Disse protokoller bruges med platforme som Outlook, Gmail osv.

Portnumre angives her:

Anbefalede indstillinger:

• Indgående (IMAP): 143
  • Udgående (SMTP): 25 eller 587